Frittgående og prisnominert: Kyllingene til Hovelsrud skaper oppmerksomhet. De har 40 mål har å boltre seg på hos Marianne Olssøn og Are Herrem. De får nær tre ganger så mange uker å vokse på som kylling i ordinær produksjon. Det fører også til at kyllingen blir rundt 2,5 kilo i slaktevekt. Nesten for tungt, men kjøttkvaliteten blir svært bra er tilbakemeldingene. Økologisk kyllingproduksjon er bare en liten promille sett opp mot tradisjonell kyllingproduksjon. Foto: Gaute Freng

Ringsaker Blad – Nominert til Matprisen for sine økologiske kyllinger

Matprisen ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, og går av stabelen for fjerde gangi år. Det deles ut priser i ulike klasser. Hovelsrud som har startet med økologisk kyllingproduksjon er nomivert i hovedprisen: Matprisen.

Kilde: Ringsaker Blad – Nominert til Matprisen for sine økologiske kyllinger