GASSAVHENGIG: Slakteriene er avhengig av Co₂ for å bedøve dyra før de slakter dem. FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX

– Mange synes nok sommerpilsen er god, men deres CO₂-behov må komme bak vårt

Mangel på karbondioksid – CO₂ – har skremt vannet av øltørste nordmenn. Men knapphet på gassen kan også ramme langt viktigere deler av samfunnet. Her er fem av dem.

– Dette er en situasjon vi ser alvorlig på, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, adm.dir. i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, (KLF). Grise- og kyllingslakterier bruker store mengder CO₂ til å bedøve dyra før avlivning, men også til pakking og kjøling av maten som produseres. – Vi er veldig avhengig av CO₂, som vi trenger både i slakteprosessen og videre til kjøling og pakking av maten. Gassen er helt vesentlig for oss.

Kilde: NRK