Bedriften Matpunkt ønsker å importere kylling slaktet halal, uten bedøvelse. Pixabay, Free-Photos

Belgia forbyr halal- og kosherslakt uten bedøvelse

I Belgia har parlamentet i Flandern vedtatt å forby halal- og kosherslakt uten bedøvelse. Forbudet trådte i kraft 1. januar i år. Den vallonske regionen følger opp i august. Dette rapporterer bl.a. det svenske nettstedet Samhällsnytt.

Dette er forøvrig samme regler som gjelder i Norge: Alle dyr skal bedøves før slakting. Det er altså ingen stor nyhet. Men reaksjonene på vedtaket er allikevel store. Dyrevernere jubler selvsagt, de ser på slike religiøse slaktemetoder som barbarisk. Mens religiøse talsmenn reagerer som ventet negativt.

Resett avslørte i desember at en muslimsk nisjebedrift hadde planer om å selge kylling som var håndslaktet uten bedøvelse her til lands. Ulf Leirstein (FrP) har ytret et ønske om forbud mot slik import.

Også i Sverige er det tillatt med import av kjøtt som er slaktet etter halal- og kosherreglene, altså uten bedøvelse. Sverigedemokratene har tatt til orde for å forby slik import. Mens Fredrik Reinfeldt tilsynelatende ville gå motsatt vei, og tillate slik slakting i Sverige.

Kilde: Resett